TOP 10 – Cele mai bune softuri antivirus gratuite

Posted: 16 august 2008 in Uncategorized
Etichete:, ,

Mai toate firmele ce produc antivirusi se afla intr-o concurenta continua. Duelul lor a ajuns la asa un nivel, incat fiecare incearca sa isi imbunatateasca programele care se pot descarca gratis de pe internet. Din ce m-am documentat de pe net, si din ce am experimentat pe propriul PC am alcatuit un top al celor mai bune 10 softuri antivirus ce se pot descarca gratis.

10. Vcatch Basic Version

Este unul din softurile cele mai putin cunoscute de lume, prin prizma faptului ca nu prea e bagat in seama. Asta din cauza dimensiunilor sale reduse. Insa nu tot ce e mare e bun, si ce e mic e slab. Asa ca, cu tot cu dimensiunile sale foarte reduse, Vcatch Basic Version a reusit sa isi gaseasca un loc in top datorita programului personal `tace si face`:).

9. Trend Micro HouseCall

Partea distinctiva a acestui antivirus, (buna pentru unii, rea pentru altii) e ca lucreaza 100% pe net. Nu e necesara instalarea unui software propriu-zis pe computer. Deci pentru a-l rula aveti nevoie doar de un browser si de o conexiune.
Partea proasta a antivirusului este calitatea scanarii care lasa mult de dorit, putand sa obtii mult mai mult de la un soft instalat decat de la unul web-based.

8. BitDefender Free Edition

Un antivirus decent care iti ofera posibilitatea de a efectua manual scanarea, chiar daca exista si posibilitatea unui scheduled scan.

7. Avast Home Edition

Este foarte probabil produsul cel mai complex care sa furnizeze protectie de atacuri P2P sau cu ajutorul instant messaging. Problema lui e insa ca se poate utiliza doar acasa, existand termeni de licenta foarte aspri.Poate fi folosit pe orice Windows cat de cat modern (de la 98 la Vista).

6. Google Pack

Google Pack furnizeaza mai multe servicii gratuite. Initial printre acestea era si Norton Antivirus 2005, acesta fiind insa inlocuit cu Norton Security Scan si PC Tools Spyware Doctor.
Nu este insa oferita o protectie LIVE, din acest motiv putand folosi aceste servicii ca o protectie `on-demand`.

5. Avira Personal Edition Classic

Este unul din cele mai folosite antivirusuri free, cu peste 20 milioane de utilizatori in toata lumea, insa minusul sau este acela ca nu ofera protectie spyware si mail. Functioneaza pe windowsuri de la 98 la Vista.

4. PC Tools Antivirus Free Edition

Functiile furnizate sunt foarte asemanatoare cu cele ale AVG-ului: are posibilitatea scanarilor manuale, automatice sau programate.

3. A-Squared Free

Functiile sale sunt: antivirus, spyware si rootkit remover, putin asemanator cu ceea ce ofera si Grisoft. Si A-Squared merge pe orice windows de la 98 incoace, minusul reprezentandu-l licenta, care prevede doar folosirea privata.

2. ClamWin Free

ClamWin e bazat pe ClamAV, un antivirus open-source. Se comercializeaza cu licenta GPL si poate fi folosit atat in mod privat, cat si la scoli,firme etc.
Minusul il reprezinta faptul ca se pot folosi doar scanarile manuale, cele automatice nefiind disponibile.

1. AVG Free

Si eu folosesc AVG si pot sa zic ca impaca perfect gratuitatea cu calitatea. In cazul asta, calitatea isi spune cuvantul. AVG este pe departe cel mai bun soft free recomandat.Ce e interesant e faptul ca Grisoft a inceput sa distribuie gratuit alte doua programe: AVG Anti-Spyware si AVG Anti-Rootkit.

Comentarii
 1. Lupu Marius spune:

  Avg.este un antivirus bun. L-am avut si acum vreau sa-l folosesc din nou.Multumesc pt.inrajare

 2. Marianis88 spune:

  Varza avg-ul

 3. anonymus spune:

  mai cam toate sunt nasoale exceptand bitdefenderul si avg-ul restul sunt varza

 4. ady spune:

  Ba idiotilor numai faceti atata fite ca va fut familia in gat de idiotii puli mele !

 5. freestyle spune:

  bah, eu va spun ca nu e cine stie ce avg-u

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s