Despre comunism si fair-play

Posted: 24 August 2008 in Uncategorized
Etichete:, , , , ,

Olimpiada apasa din ce in ce mai mult pe umerii organizatorilor. De fapt acest subiect nici nu mai prezinta atat interes ca acum cateva decenii. Jocurile incep a fi boicotate, spiritul sportiv din ce in ce mai neglijat. Este mai la moda, de fapt, un campionat mondial sau european.

A fost episodul `Obreja` de acum doua zile, in urma caruia presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja a fost somat sa paraseasca teritoriul Chinei pentru ca a dezvaluit faptul ca meciurile sunt castigate de `arbitri`. Asta e, cum sa suporte regele Muchin Chai aceasta blasfemie? `Adica cum isi permite albul ala sa faca cu ou si cu otet organizarea noastra?`

Dupa asta, de parca n-ar fi fost de ajuns, astazi a venit episodul `Tae-Kwondo` in care un sportiv cubanez i-a spart fata unui arbitru deoarece a gresit intentionat.

De precizat este faptul ca un alt episod mai putin controversat, s-a petrecut acum o saptamana, cand un luptator suedez a aruncat medalia de bronz tot in semn de protest fata de deciziile arbitrilor.

Unde e acel spirit fair-play care il promoveaza pe dinafara aceste Jocuri Olimpice? E o simpla coincidenta ca, China a castigat cam lejer JO, cu toate ca in ultimele editii nu stiau ce inseamna locurile 1 si 2? E ciudat ca nu pot sa vad ca tot omu` cum si-a rupt unu` mana la Olimpiada, ca Youtube-ul se baga repede sa apere legile cretine legate de cenzura? Nu, nu mai e nimic ciudat…Si de aia Olimpiada o sa ia din nou o mica pauza de vreo 3000 ani, ca sa se redescopere spiritul acela adevarat.

Pana cand incepe acea pur ipotetica pauza, Londra ne va mai arata cateva din secretele nebanuite din teoreticul `Olimp`(e un alt episod ca aceasta intrecere numindu-se OLIMPiada ar trebui sa se tina implicit in Grecia, dar..)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s