BT nu a dat faliment

Posted: 11 Octombrie 2008 in Uncategorized
Etichete:, , , , , ,

S-a vehiculat in blogosfera si nu numai, in ultimele zile, cum ca acest collaps financiar mondial ar fi afectat Banca Transilvania. Sursele spuneau ca banca este practic in faliment, si ca e vai de capul alora care au conturi p`acolo. Dar, cum tot romanul se pricepe la politica, fotbal si economie, zvonurile se infirma.

BT a amenintat si ea bloggerii ce lanseaza informatii false, cu judecata. Asta pentru ca si-au dat si ei seama cata putere de convingere au bloggerii in ultimul timp in Romania. Poate mai mare decat ar trebui, poate nu.

 

Si, ca o dovada: acum cateva zile in urma, BT a anuntat ca in primele noua luni din 2008 a obtinut un profit net de 109 milioane euro, cu 197% mai mare fata de cel din perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, activele bilantiere ale bancii au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la un nivel de 4,4 miliarde euro, in crestere cu 18,7% fata de finele anului 2007. Daca mai adaugam si rezervele minime obligatorii , pastrate la BNR, de 850 milioane euro, ii intreb pe acei purtatori de mesaje alarmante pentru populatie, unde se zareste falimentul?

Un lucru e cert insa: cei cu conturi la Banca Transilvania sa stea linistiti, cel putin deocamdata, ca banii lor sunt pe maini bune!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s