Secretul prostirii neamului: Dollar Auction

Posted: 12 Noiembrie 2008 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

Daca va numarati si voi printre cei care ati dat de pretbomba.ro, sau alte reclame care impanzesc netul, atunci cu siguranta o sa va intereseze cel putin ideea articolului. Chestia e simpla: internautii vad pe diverse site-uri o reclama banala din care tu, ca o fiinta cu capacitati intelectuale limitate ce esti, intelegi ca cineva a cumparat un iPhone cu 50 RON, un sistem cu 100 de RON sau o plasma cu 70 RON. Chiar foarte interesant.

Prima data am dat si eu un click sa vad ce mai debiteaza mintea romanului. Nu prea m-am edificat din prima, si abia dupa ce am mai consultat parerile celorlalti, wikipedia si alte surse am inteles `farmecul` acestui joc, ca oricare, menit sa aduca vizitatori cat se sature oricine.

`Dollar auction`- Licitatia dolarului- se prezinta astfel: un vanzator va pune la licitatie un dolar, cu pretul de pornire 1 cent. Singura conditie este ca atunci cand licitatia se va incheia, persoana urmatoare dupa castigator va trebui sa plateasca si ea suma cu care a licitat (si a fost supralicitat de castigator). Deocamdata, e chiar ok, avand in vedere ca poti sa cumperi ,de exemplu, un dolar cu doar un cent. Incepe jocul. Tu licitezi un cent, altul liciteaza 2 centi, si asa mai departe pana cand cineva liciteaza 99 de centi, si obtine unitatea cea mai mica de profit pentru asa zisa investitie. De aici incepe partea frumoasa. Cel care a licitat 98 de centi, are de ales intre: a licita un dolar, si a avea profit zero, sau de a nu licita, si pierde 98 de centi. Si bineinteles liciteaza un dolar. Fostul castigator este acum in aceeasi pozitie. Liciteaza 1.01, ia dolarul, pierde un cent sau plateste 99 de centi degeaba. Cei doi vor licita in continuare pana cand unul din ei va lua decizia absurda de a abandona jocul, si-si va asuma pierderea mai mare (ramane cu banii dati si nu va lua dolarul).

Astfel, se explica oarecum profitabilitatea afacerii http://www.pretbomba.ro, si prostirii oarecum logice a romanului care nu prea stie despre ce e vorba. Tot de asta au aparut si primii nemultumiti.

Mai multe despre Dollar Auction sau Licitatia dolarului gasesti aici si aici.

Anunțuri
Comentarii
  1. […] Continuare articol pe Teutzinho`s Weblog–> […]

  2. […] `Dollar auction `- Licitatia dolarului- se prezinta astfel: un vanzator va pune la licitatie un dolar, cu pretul de pornire 1 cent. Singura conditie este ca atunci cand licitatia se va incheia, persoana urmatoare dupa castigator va … More […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s