Li Ching-Yuen este omul care a trait 256 ani

Posted: 26 Martie 2009 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , ,

 

Conform arhivelor mai multor publicatii de prestigiu, printre care Time Magazine si New York Times, Li Ching-Yuen, un barbat din China care a decedat in 1933, ar fi trait pana la fabuloasa varsta de 256 ani.

Li Ching-Yuen s-a nascut in 1677, si a murit pe 5 mai 1933. A fost un luptator de arte martiale, un tactician militar si un ierbologist chinez. In schimb, alte date ne spun ca s-a nascut in 1736, traind primii sai 100 ani in muntii Chinei, culegand plante cu care se hranea cu greu, si band doar apa si vin de orez.

 Intr-un interviu realizat in 1927, barbatul a sustinut ca dieta sa s-a bazat in mare parte pe orez si pe vin si ca, inainte de a implini 100 de ani a devenit protejatul nobilului Wu Pei-fu, cu scopul de a-i oferi acestuia secretul unei vieti indelungate. Ulterior, dupa decesul protectorului sau a continuat sa vanda produse de medicina tradionala. 

descopera.ro

Secretul indelungatei sale vieti este urmatorul, dupa cum a declarat chiar el: „Pastreaza o inima linistita, stai asezat ca o testoasa, mergi sprinten ca un porumbel si dormi ca un caine”, a fost sfatul lui Li Ching-Yuen pentru cei care doresc sa atinga o viata indelungata.”

Foto: 1927

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s